SarraPuzzle - puzzle-uri pentru toate varstele

Magazin online de puzzle si accesorii pentru puzzle

Bine ai venit la Sarra Puzzle - magazin online de puzzle si accesorii pentru puzzle

Scurtă istorie a jocurilor puzzle

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti, prin anii 1760, când cartografii europeni au desenat hărți pe lemn. Apoi ei le-au tăiat în bucăți mici. John Spilsbury este eroul principal din această povestire. El a creat primul puzzle în 1767, fiind creditat pentru invenția sa. De atunci, drum lung a bătut invenția și prin multe modificări a trecut jocul cunoscut azi sub denumirea puzzle.

Harta decupată sub formă de puzzle, a fost o jucărie educațională reușită. În jurul anului 1900 au apărut puzzle-urile pentru adulți, generând o adevărată nebunie în USA.

Fabrica de jucării Parker Brothers a avut și ea un rol important în evoluția jocului puzzle, fiind prima care a creat puzzle cu figurine. Odată cu debutul Marii Crize din 1929, când totul părea să se scufunde, puzzle-urile pentru adulți se bucurau de o renaștere a popularității.

Beneficiile puzzle

Această victorie se datorează în primul rând efectelor psihologice benefice ale jocului puzzle. Părea o scăpare din realitatea neagră a acelor zile. În același timp, avea un mare beneficiu: oferea posibilitatea de a obține pozitivism prin efectul denumit azi ”al micii victorii” într-o perioadă în care totul părea imposibil.

Azi știm mult mai multe despre beneficiile puzzle-urilor. Are efecte pozitive asupra:

·   dezvoltării copiilor, în primul rând în dezvoltarea abilităților motorii fine

·  creierului unui adult suprasolicitat

·  dinamicii echipei de la locul de muncă

Puzzle pentru copii

Un puzzle corect ales este o distracție cu beneficii. Oferă satisfacție și dezvoltare. Cuvintele cheie sunt: alegerea corectă. Oferind unui copil o sarcină prea dificilă, aceasta poate provoca plictiseală sau chiar frustrare. De aceea, vă oferim o descriere cu recomandări pentru fiecare categorie de puzzle pentru copii

Puzzle pentru adulți

Studiile arată că în timp ce lucrăm la puzzle-uri, există o activitate continuă a creierului, care implică ambele emisfere. Studiul MacArthur nu este singurul care a constatat că oamenii care au fost obișnuiți să facă puzzle-uri:

·   au fost mai activi

·   au avut o durată mai lungă de viață

·   au redus șansele de a cădea pradă bolii Alzheimer, pierderii de memorie, demenței și altor probleme generate de vârsta înaintată.

Puzzle – un beneficiu pentru afacerea ta

Plasarea unei mese cu un puzzle desfăcut în birou este cea mai ieftină metodă pentru a crea un colț de ”get together and have some fun”. Jocul de puzzle crează sentimentul de mândrie și de motivație, necesar pentru un mediu de lucru pozitiv. În același timp, reduce decalajul dintre persoanele cu diferite funcții. La soluționarea unui puzzle nu sunt șefi, titluri, ierarhie, poziții în organigramă. Există doar contribuția, bucuria reușitei și momentele de relaxare a creierului de la problema în jurul căreia fuge în cercuri infinite, fără să găsească soluția.

Recent adăugate
Cele mai vândute