Puzzle pentru copii

Cu un puzzle bine ales contribui la dezvoltarea abilităților motorii fine ale copilului tău, prin joacă și distracție.

Puzzle-urile oferă învățarea bunelor practici pentru copii
·     în aptitudinile manuale
·     în percepția vizuală
·     în abilitățile cognitive
Recomandare puzzle pentru copii pe bază de număr de piese:
·      sub 2 ani: până în 15 piese
·      2 - 3 ani: 15 până în 30 piese
·      4 - 5 ani: 30 până în 80 piese
·      6 - 12 ani: 80 până în 1,000 piese

Dimensiunea pieselor este un element important la alegerea unui puzzle pentru copii. Cu cât mai mari sunt piesele, cu atât mai multe indicii conțin despre locul în care se potrivesc. Pentru dezvoltarea copilului, dacă vrei să-i stimulezi inteligența și abilitățile, nu trebuie să-l copleșești.

La alegerea unui puzzle pentru copii, pe lângă numărul și dimensiunea pieselor, imaginea are o importanță sporită. La o vârstă cuprinsă între 2 și 5 ani, copilul tău va lucra cu mai mare plăcere cu obiecte și personaje bine cunoscute, cu care a avut contact în prealabil. Pentru început este recomadată o imagine cu gradul de detaliere a imaginii și variația culorii reduse.

Când un copil reușește să finalizeze un proiect de puzzle, îi crește stima de sine. Când rezolvarea jocului puzzle este o provocare cu un  grad adecvat, acesta aduce un proces de învățare sub formă de distracție.

Complexitatea recomandată a unui puzzle pentru un copil este doar informativă. Alegerea corectă depinde și de experiența copilului. Odată cu creșterea experienței din primele puzzle-uri, copilul tău începe să deprindă abilitățile de rotație și de îmbinare a pieselor. Dacă copilul nu a avut niciun contact anterior cu puzzle-uri, va fi util să-l ajuți pentru început.

Sortare după:
Produse pe pagină:
Afisare: Lista Grila